.

.

dimarts, 1 de març del 2011

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva inaugura les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí amb una exposició dedicada als drets humans al Sàhara Occidental.
Les Jornades porten per títol “Sàhara, 35 anys de conflicte: els drets humans al Sàhara Occidental”.


Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha inaugurat l’exposició “Els drets humans al Sàhara Occidental” al patí cobert de la Casa de Cultura de Xàtiva i es podrà visitar fins el proper dissabte 5 de març. Aquestes Jornades volen difondre la situació que pateix el poble sahrauí que viu en els territoris ocupats militarment pel Marroc on de manera sistemàtica es violen els drets humans.

Paco Benito, secretari d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, va explicar que a l’exposició “es pot veure una haima i a uns sahrauís que representen el Campament de Gdeim Izik, el Campament de la Dignitat, que és el símbol del poble sahrauí que lluita per la seua dignitat durant més de 35 anys i també representa la repressió i la violació dels drets humans per part del Marroc amb el seu desallotjament de manera violenta”. L’exposició compta amb 15 plafons que ens parlen i ens ensenyen imatges de la situació dels drets humans al Sàhara Occidental i ha estat cedida per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS). També es va insistir en la necessitat de denunciar aquesta violació dels drets humans i que per aquest motiu el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va participar en les concentracions davant del Consolat del Marroc a València durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. “A Xàtiva es va fer una concentració davant de l’Ajuntament i es va instar a les diverses forces polítiques a que aprovaren una moció de suport al poble sahrauí i de condemna de les violacions dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc i que la feren extensible a la resta dels municipis de la Costera” i a continuació agraïa el suport que havien rebut de les diverses forces polítiques en les mocions aprovades a l’Ajuntament de Xàtiva i de Barxeta, però continuà insistint en què “els partits polítics han de donar més suport, volem més compromís polític i han de pressionar a les secretaries comarcals per tal que els seus regidors presenten la moció a la resta d’Ajuntaments de la Costera ja que la nostra comarca no es pot quedar al marge de la denúncia de la violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc”.


Finalment, Paco Benito, convidava a que la gent visitarà aquesta exposició i a la xarrada-debat amb observadors internacionals al Sàhara Occidental que se celebrarà el proper dissabte 5 de març, a les 19 hores, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Xàtiva.

Les Jornades estan organitzades per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva i col·laboren la FASPS-PV, La Caixa, Caixa Popular i l’Ajuntament de Xàtiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada