.

.

diumenge, 18 de juliol del 2010

Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a Foios

Com tots els anys, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva anirà a la Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís el pròxim 18 de juliol. Més de seixanta persones dels col·lectius de Xàtiva, Canals i la Llosa es desplaçaran a la Trobada de Foios.

Com tots els anys, a través del programa Vacances en Pau que organitza la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS), les famílies acollidores dels xiquets i xiquetes que viuen als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf faran una trobada en l’àmbit de tot el País Valencià. Enguany, Foios (L’Horta) serà el municipi acollidor de l’esmentada trobada que es realitzarà el diumenge 18 de juliol. Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ens desplaçarem al voltant d’unes 40 persones per a participar d’aquesta activitat que permet que uns 425 xiquets i xiquetes sahrauís que han vingut al País Valencià es retroben de nou des que arribaren a les nostres terres.

El programa de la Trobada és el següent:
- 17 h. Recepció a les famílies acollidores i als xiquets a la Plaça Rei en Jaume de Foios.
- 17:30 h. Manifestació pels Drets del Poble Sahrauí.
- 18 h. Recepció de la corporació municipal. Intervencions de l’Alcalde, presidenta de la FASPS i del representant de la RASD.
- 18:30 h. Activitats diverses, tallers i jocs infantils
- 20 h. Berenar / Sopar popular

Aquesta trobada té un caràcter lúdic i reivindicatiu, i es farà coincidint amb les que es realitzaran a tot l’estat espanyol, per aquest motiu es llegirà el manifest “Per una infància plena en un Sàhara lliure” que és el manifest que ha estat elaborat per la Coordinadora Estatal de Asociaciones de Solidaridad con el Sàhara (CEAS-Sàhara) on es denuncia la continua violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i on es demana una resolució justa al conflicte sahrauí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada